Home About

Aktivera din omgivning

Gör det du brinner för och få fem andra att göra det de brinner för. Så får vi samhället och demokratin att växa, genom att aktivt ägna oss åt våra passioner och skapa den värld vi vill leva i.

Demokrati handlar om aktiva människor som skapar och bygger. Den demokratiska metoden är att få fler och fler att delta i arbetet och bidra till de gemensamma målen.

Om den autokratiska metoden är att sänka skatter så är den demokratiska metoden att aktivera människor.

Varför?

”Varför är det viktigt att många deltar, blir det inte bara rörigt och urvattnat och hur ska vi nånsin få något gjort?”

Demokratins geni är att den kan sätta riktningen för samhällets utveckling bättre än någon annan metod.

Människor agerar utifrån värderingar och synsätt, vi röstar på de som vi identifierar oss med. Demokratin samlar åsikter om vilka värderingar som är viktigast just nu och tillsätter representanter utifrån den samlade bilden.

Ju fler som deltar i det demokratiska arbetet desto bättre bild får vi av vad samhället behöver och vad människor vill.  Många som deltar innebär många ögon på det som är viktigast, på de frågor och problem som är viktigast för oss. En frisk och rörlig demokrati ser helheten dygnet runt, året runt oavsett om det är val eller inte.

När du engagerar dig så ser du en verklighet som vi andra bara kan ana, det är din uppgift att sätta dig in i situationen och berätta för oss andra om den. Först då kan vi göra något åt det tillsammans.

Så…

  1. känn efter vad du har inombords som vill komma ut och sätt igång att förverkliga det
  2. prata med kompisar och fråga vad de brinner för och uppmana dem att engagera sig för det

Switch view

Remix and re-use

This web site is licensed to the public. You can remix and re-use the information as long as you link to the source material. If you want to use the web site for commercial applications you need to pay forward to the commons. Check out the license for details or contact me with questions.